دات دیتا

یادداشتهایی درباره آغاز کسب و کار، بازاریابی و کارآفرینی در حوزه فناوری اطلاعات

دات دیتا

یادداشتهایی درباره آغاز کسب و کار، بازاریابی و کارآفرینی در حوزه فناوری اطلاعات

۶ مطلب در دی ۱۳۹۴ ثبت شده است

برای شروع یک پروژه موفق به چه چیز نیاز داریم؟
احتمالا در رسانه ها شندیده اید که درصد قابل توجهی از پروژه ها پیش از رسیدن به مرحله برنامه ریزی تفصیلی لغو می شوند. دلیل اصلی اکثر این توقف های ناخواسته به تعریف نا دقیق محدوده پروژه و فقدان پشتیبان مالی است. بنابراین شروع سریع و موثر پروژه بسیار مهم و حیاتی است. ۶ مرحله زیر می توانند در این راه به شما کمک کنند.
۱- تهیه توجیه اقتصادی
اولین گام در هنگام شروع یک پروژه جدید، تهیه یک توجیه اقتصادی جامع است. توجیه اقتصادی مشکل کسب و کار را توصیف می کند و فرصتهایی را که با اجرای پروژه ایجاد می شود را بیان می کند. و راه حلهای جایگزین را نشان می دهد. هزینه ها و درآمدهای بالقوه هر یک از راهکارهای پیشنهادی برای حل مسئله در این مستند تشریح می شوند. توجیه اقتصادی پایه و اساس پروژه است همچنین در این مستند دلایل اجرای پروژه و مزایای اصلی آن آورده می شود. پس از تکمیل توجیه اقتصادی می بایست به تایید پشتیبان مالی پروژه قبل از تخصیص بودجه، برسد.

  • محمد مهدی لطفی نژاد

آهنگری که پس از گذراندن جوانی پر شر و شور، تصمیم گرفت روحش را وقف خدا کند. سال‌ها با علاقه کار کرد، به دیگران نیکی کرد، اما با تمام پرهیزگاری، در زندگی‌اش هیچ چیز درست به نظر نمی‌آمد. حتی مشکلاتش مدام بیش‌تر می‌شد.

یک روز عصر، دوستی که به دیدنش آمده بود و از وضعیت دشوارش مطلع شد، گفت:

«واقعا عجیب است. درست بعد از این که تصمیم گرفته‌ای مرد خداترسی بشوی، زندگی‌ات بدتر شده، نمی‌خواهم ایمانت را ضعیف کنم اما با وجود تمام تلاش‌هایت در مسیر خداوند، هیچ چیز بهتر نشده».

آهنگر بلافاصله پاسخ نداد: او هم بارها همین فکر را کرده بود و نمی‌فهمید چه بر سر زندگی‌اش آمده.

اما نمی‌خواست دوستش را بی‌پاسخ بگذارد، شروع کرد به حرف زدن و سرانجام پاسخی را که می‌خواست یافت. این پاسخ آهنگر بود:

  • محمد مهدی لطفی نژاد

یک مدیر پروژه برای تضمین موفقیت پروژه باید به چه نکاتی توجه داشته باشد؟

آیا می خواهید ضریب موفقیت پروژه را افزایش دهید؟ پس این مقاله را تا پایان مطالعه کنید.


۱- مطمئن شوید هنگام شروع پروژه مشتری نیازمندیها را به طور کامل تعریف کرده است. دانستن اینکه چه چیزی، به چه کسی و چه زمانی می بایست در پایان پروژه تحویل شود بسیار مهم است. اقلام قابل عرضه را با جزئیات کامل بیان کنید، و جزیات آنها را به صورت رسمی بنویسید و در نهایت به تایید و امضای مشتری برسانید. این سند پایه و اساسی برای اندازه گیری میزان موفقیت پروژه خواهد بود.


۲- مشتریان را در همه مراحل چرخه حیات پروژه شریک کنید. آنها را در فاز تجزیه تحلیل، برنامه ریزی و اجرا دخیل نمایید. بدنبال تایید آنها نباشید و از عدم تایید احتمالی آنها در طول کار نهراسید بلکه سعی کنید اشتباهات خود را کم کنید و در صورت بروز اشتباه خیلی سریع جبران نمایید. مشتری را از پیشرفت کار و مسائلی که حین کار پیش می آید مطلع کنید. وقتی با مشتری بیشتر مراوده داشته باشید، انتظارات او را بهتر درک می کنید و خیلی وقتها قبل از بروز تنش می توانید با او مصالحه کنید.

  • محمد مهدی لطفی نژاد

روزی سقراط ، حکیم معروف یونانی، مردی را دید که خیلی ناراحت و متاثراست. علت ناراحتیش را پرسید.
پاسخ داد:”در راه که می آمدم یکی از آشنایان را دیدم.سلام کردم جواب نداد و با بی اعتنایی و خودخواهی گذشت و رفت و من از این طرز رفتار او خیلی رنجیدم.”
سقراط گفت:”چرا رنجیدی؟”
مرد با تعجب گفت :”خب معلوم است، چنین رفتاری ناراحت کننده است.”

  • محمد مهدی لطفی نژاد

انگیزه شخصی برای موفقیت در تمام جنبه های زندگی از اهمیتی حیاتی برخوردار است. اگر انگیزه نداشته باشیم، به احتمال زیاد وقت خود را تلف می کنیم و اهداف شخصی و حرفه ای خود را نادیده می گیریم. حتی مصمم ترین افراد روی زمین نیز گاهی انگیزه خود را از دست می دهند. در زیر چند راهنمایی برای حفظ انگیزه آمده است.

  • محمد مهدی لطفی نژاد

هشت عامل که بیشترین تاثیر را در کاهش بهره وری و اثر بخشی مدیران دارند و راه های پیشنهادی اجتناب از آنها را در یکی از وب سایت های معتبر کارآفرینی مطالعه می کردم که در ادامه ترجمه آن را به طور مختصر و مفید بیان میکنم:

۱- وقت خود را برای خواندن و پاسخ دادن به ایمیل ها، پیامهای شبکه های اجتماعی و مواردی از این دست بیهوده تلف نکنید.

شاید بهترین راه ایجاد یک برنامه زمانبندی روزانه برای چک کردن و پاسخگویی به ایمیلهاست و البته مطلع کردن اطرافیان از این برنامه زمانبندی، هر چند گاهی پاسخ به یک ایمیل ضروری اجتناب ناپذیر است.

  • محمد مهدی لطفی نژاد